Potovanje po Maroku

Hitro iskanje križarjenj ...

Razvrsti po ceni

Maroko

Osebna izkaznica: Maroko

  • Glavno mesto: Rabat (1,2 mil. prebivalcev)
  • Velikost: 446,550 km2
  • Stevilo prebivalcev: 31.689.267
  • Zastava: rdeča, na sredini ima zeleno zvezdo.
  • Najvisja gora: Jebel Toubkal 4,167 metrov.

Podnebje

Maroko je raltivno sušen, čeprav manjše količine dežja padejo med novembrom oi marcem. Temperature so zelo odvisne od sezone in lokacije. Medtem ko je na jugu in jugovzhodu vroče, še posebno poleti, je na višjih legah v gorovju hladno, pozimi celo ledeno.

Maroko

Kraljevina Maroko je obmorska država v severozahodni Afriki, ki na severu meji na Sredozemsko morje in Gibraltarsko ožino, na zahodu na Atlantski ocean, na vzhodu na Alžirijo, s katero ima zaprto mejo, ter na jugozahodu na Zahodno Saharo, katere del sta okupirala skupaj z Mavretanijo, tako da ima prek zasedbenega območja dostop tudi do Mavretanije.

Pristanišča in kraji postankov

Tanger

Zaradi strateškega položaja na vhodu v Sredozemsko morje je zgodovina tega mesta burna, saj so si ga želeli prilastiti številni osvajalci. Ustanovljeno je bilo kot naselbina feničanskih trgovcev, vendar se je začelo razcvetati šele v začetku 20. st., ko je pod mednarodno upravo Velike Britanije, Francije, Španije in Italije dobilo položaj mednarodnega brezcarinskega območja. Takrat se je razvilo v pomembno trgovsko središče, pa tudi v mesto tihotapcev innajrazličnejših agentov. Z razglasitvijo maroške neodvisnosti je izgubilo svoj posebni položaj. Počasi se je razvilo v industrijsko mesto, v katerem predstavlja turizem eno najmočnejših panog, poleg živilske in tekstilne industrije.

Fotogalerija