Počitnice v Španiji

Hitro iskanje križarjenj ...

Razvrsti po ceni

Španija

Osebna izkaznica Španija 

  • Reino de Espana
  • Glavno mesto: Madrid (5,603,000 prebivalcev)
  • Velikost: 504,782 km2
  • Stevilo prebivalcev: 43,209,511
  • Zastava: Zgoraj in spodaj rdeča, v sredini rumena z grbom rahlo pomaknjenim na levo
  • Najvisja gora: Pico de Teide 3,718 metrov, na Tenerifi.

Podnebje

Podnebje precej varira od enega dela države do drugega. Na jugu ob Mediteranu je Sredozemsko podnebje, z milimi zimami in toplim poletjem. Na severu države ob Atlantskem oceanu so mrzle zime s še kar toplim poletjem, čeprav zna bit večkrat tudi hladno. V notranjosti države so mrzle zime in vroča poletja.

Španija

Kraljevina Španija je obmorska država na jugozahodu Evrope, na Iberskem polotoku, ki si ga deli skupaj s Portugalsko na zahodu in Gibraltarjem na jugu. Na severovzhodu prek gorske verige Pireneji meji na Francijo in žepno državico Andoro. Kraljevina Španija vključuje Balearske otoke v Sredozemskem morju, Kanarske otoke v Atlantskem oceanu in mesti Ceuta in Melilla v severni Afriki.

Pristanišča in kraji postankov

Malaga

Malaga, priljubljena točka za ljubitelje sonca, španske gostoljubnosti in hrane ter raznovrstnih nakupov. Za vse zainteresirane se od tu ponuja možnost izleta do bližnje Marbelle, mondenega in prestižnega mesta ob Costi del Sol.

Ibiza

Ibiza je raj za kopalce in željne zabave. Na otoku si lahko ogledate mestne znamenitosti, svetovno znane lokale in ponuja se vam romantičen pogled na plažo "Playa den Bossa".

Barcelona

Barcelona je glavno mesto Katalonije in trenutno mesto št. 1 na spisku svetovnih popotnikov. Šteje štiri milijone prebivalcev in je prava posebnost med metropolami sveta. Stari del mesta je poln srednejveške arhitekture, povsod po mestu pa se z njo meša nova arhitektura na vsakem koraku. Barcelona je namreč eno najhitreje rastočih mest sveta. Je tudi olimpijsko mesto, mesto svetovnih razstav, mesto umetnikov in mesto, ki ima svoj izraziti slog življenja. Prebivalci so res nekaj posebnega. Živijo in dajejo vtis kot da je njihova prestolnica središče sveta. Tudi obiskovalci in turisti resnično začutijo nekaj posebnega ob prvem obisku tega veličastnega mesta, saj so domačini izredno prijazni do prišlekov. Zavedajo se namreč, da precej dobro živijo tudi na račun turizma.

Palma de Mallorca

Največji otok Balearov, ki ima najdaljšo turistično tradicijo med vsemi sredozemskimi otoki. Mallorco rade obiskujejo slavne osebnosti že vse od časov Frederica Chopina in George Sand, pa tudi milijoni gostov, ki na njenih obalah najdejo svoj željeni oddih, zabavo, šport, privlačnosti in udobje v skrbno negovanem okolju.

Fotogalerija