sPLOŠNI POGOJI SPLETNE STRNI

Nahajate se na spletnem mestu CENTER KRIŽARJENJ ATLANTICA, potovalna agencija d.o.o (V nadaljevanju ATLANTICA d.o.o.), www.atlantica.si vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ti splošni pogoji. Z vstopom na spletno mesto potrjujete, da ste z njimi seznanjeni, da z njimi soglašate in da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo.

ATLANTICA d.o.o. si pridržuje pravico, da te splošne pogoje brez obvestila spremeni ali dopolni.
Vse podatke in informacije, objavljene na spletnem mestu www.atlantica.si je treba pred uporabo obvezno preveriti. ATLANTICA d.o.o. pravilnosti in točnosti teh podatkov namenja veliko pozornosti in jih redno preverja ter ažurira, ker pa se ti lahko spremenijo tudi v obdobju med dvema ažuriranjema, za njihovo ažurnost in točnost ne prevzema nobene odgovornosti, prav tako pa ne daje nikakršnih garancij za celovitost ali pravilno interpretacijo posredovanih informacij. Enako velja tudi za vse druge spletne strani, ki so lahko dostopne prek hipertekstovnih povezav.

Podatki na spletnem mestu so samo informativne narave, zato ATLANTICA d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne napake v vsebini ter pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov. Vsebine, ki so objavljene na tem spletnem mestu ali povezanih spletnih straneh, torej lahko vsebujejo netočnosti, tipkovne, slovnične ali tipografske napake. ATLANTICA d.o.o. lastno odgovornost zanje izrecno izključuje.

To spletno mesto je intelektualna lastnina ATLANTICA d.o.o. Vse informacije, podatki, produkti in opisi storitev ter druga vsebina, vključno z vsemi računalniškimi programi, ki so na voljo na spletnem mestu, so zaščiteni z avtorskimi pravicami. Uporabniki jih ne smejo spreminjati, kopirati, distribuirati, prenašati, prikazovati, objavljati, prodajati, licencirati, preoblikovati v izvedene produkte ali uporabljati za komercialne ali javne namene.

Slike oseb, predmetov, krajev in druge slike, prikazane na spletnem mestu, so last ATLANTICA d.o.o ali pa so objavljene z dovoljenjem lastnika ali touroperaterja, nekatere slike so tudi kupljene v spletni knjižnici. Kakršna koli uporaba teh slik brez pisnega dovoljenja lastnika je prepovedana in predstavlja kršitev avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine oz. predpisov o varstvu osebnih podatkov.

Blagovne znamke, logotipi in storitvene znamke (zaščitni znaki), ki so prikazani na spletnem mestu, so last ATLANTICA d.o.o. ali tretjih oseb. Uporabniki jih brez dovoljenja lastnika zaščitnih znakov ne smejo uporabljati.
ATLANTICA d.o.o. si pridržujejo pravico, da se ob kršenju teh splošnih pogojev posluži vseh pravnih sredstev in pravic, vključno s pravico do blokiranja dostopa do spletnega mesta z določenega spletnega naslova.

Nameni zbiranja osebnih podatkov iz spletnih obrazcev:
Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnikov iz spletnih obrazcev za naslednje namene:
• Obdelava povpraševanj uporabnikov glede križarjenj.
• Obdelava povpraševanj uporabnikov glede trajektov.

Upravljavec lahko obdeluje naslednje osebne podatke uporabnikov za namene križarjenj:
• Ime in priimek
• Naslov
• Elektronski naslov
• Rojstni dan otrok
• Rojstni dan odrasle osebe

Upravljavec lahko obdeluje naslednje osebne podatke uporabnikov za namene trajektnih vozovnic:
• Ime in priimek
• Elektronski naslov
• Rojstni dan otrok
• Tip avtomobila
• Registrska številka avtomobila

Obrazci za povpraševanja so preusmerjeni na elektronski naslov: info@atlantica.si

Gre predvsem za komunikacijo med uporabnikom spletne strani in za pripravo ponudbe s strani turistične agencije.
Osebna privolitev uporabnika

Upravljavec zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca. Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljavec s temi pravnimi pogoji.

Neposredno trženje:
Za namene neposrednega trženja upravljavec ne uporablja nobenega osebnega podatka.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam:
Upravljavec ne posreduje osebnih podatkov uporabnikov tretjim osebam za namene trženja. Za namen rezervacije se podatki posredujejo organizatorju križarjenja oz. ladjarju.

Shranjevanje osebnih podatkov:
Na spletni strani se ne shranjujejo podatki uporabnika, ko ta pošlje obrazec za povpraševanje. Podatki se posredujejo neposredno na elektronski naslov info@atlantica.si in se uporabljajo samo za komunikacijo z uporabniki.

UPORABA PIŠKOTKOV NA SPLETNEM MESTU WWW.ATLANTICA.SI

Upravljavec spletnega mesta in vseh podatkov, povezanih z njim, je:
Naziv podjetja:

CENTER KRIŽARJENJ ATLANTICA, potovalna agencija d.o.o
Ribičičeva ulica 37
1000 Ljubljana

PIŠKOTKI

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo, in zakaj. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo opisanih piškotkov.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev in drugih elementov spletne strani.
Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

Google

Google uporablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.

Več o piškotkih, ki jih uporablja Google Analytics si lahko preberete tukaj.

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Za podrobnosti o nastavitvah piškotkov obiščite spodnje povezave, ki ustrezajo vašemu brskalniku:

Spreminjanje nastavitev piškotkov v brskalniku vpliva na njihovo uporabo, zato bodite pozorni na posledice, ki jih lahko ima za delovanje spletnih mest.

Zavarovalnica sava