ZAVAROVANJA

V sodelovanju z zavarovalnico Sava za naše potnike urejamo zavarovanje rizika odpovedi in turistično zavarovanje z asistenco v tujini.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI

 

Zavarovanje rizika odpovedi za potovanja je vrsta zavarovanja, ki potnikom ponuja finančno zaščito v primeru, da morajo odpovedati ali preklicati svoje načrtovano potovanje zaradi nepredvidljivih okoliščin. To zavarovanje je namenjeno zagotavljanju vračila denarja za že plačane stroške potovanja in drugih povezanih izdatkov v primeru, da se potovanje ne more izvesti. Tukaj je nekaj ključnih informacij o zavarovanju rizika odpovedi za potovanja:

  1. Kritje različnih situacij: vključuje nepričakovane dogodke, kot so bolezni ali poškodbe potnika ali njegove družine, nesreče, smrt v družini … zavarovanje ne krije stroškov v primeru, da bi si premislili oz. po svoji želji (brez konkretnega razloga) odpovedali potovanje.
  2. Čas sklenitve: Zavarovanje rizika odpovedi se sklene ob rezervaciji potovanja in začne veljati takoj. Če ga sklenete kasneje pa velja po 10 dneh.
  3. Cena: Cena zavarovanja rizika odpovedi se obračuna procentualno – glede na znesek potovanja.

Zavarovanje rizika odpovedi za potovanja je pametna odločitev za tiste, ki želijo zaščititi svoje naložbe v potovanja in se izogniti finančnim težavam, ki bi lahko nastale zaradi nepredvidljivih okoliščin.

Spodaj si lahko ogledate več o zavarovanju in splošne pogoje ( PDF):

TURISTIČNO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO V TUJINI

 

Turistično zavarovanje z asistenco v tujini je namenjeno potnikom, ki potujejo v tujino. Ta vrsta zavarovanja ponuja široko paleto storitev in pokritosti, da bi potnikom omogočila varno in brezskrbno potovanje. Tu je nekaj ključnih točk o turističnem zavarovanju z asistenco v tujini:

  1. Mednarodna zdravstvena zaščita: Ena najpomembnejših komponent turističnega zavarovanja z asistenco v tujini je zdravstvena zaščita. To vključuje pokritost za nujno medicinsko oskrbo, hospitalizacijo, zdravila, zobozdravstveno oskrbo, prevoze domov …
  2. Asistenčne storitve: Poleg zdravstvene zaščite tovrstno zavarovanje vključuje tudi asistenčne storitve, kot so 24-urna telefonska podpora, pomoč pri izgubi dokumentov, organizacija prevoza nazaj domov v primeru nujnih situacij, pomoč pri izgubi prtljage in še več.
  3. Različni nivoji pokritosti: Obstajajo različni nivoji pokritosti, od osnovnih načrtov do bolj obsežnih, ki vključujejo širši obseg storitev. Potniki lahko izberejo nivo pokritosti, ki najbolj ustreza njihovim potrebam.
  4. Trajanje zavarovanja: Turistično zavarovanje z asistenco v tujini lahko uredite le za čas potovanja, na voljo pa je tudi letno zavarovanje.
  5. Cenovna dostopnost: To zavarovanje je običajno cenovno dostopno in predstavlja majhen strošek v primerjavi s potencialnimi stroški nujne zdravstvene oskrbe ali drugimi nepričakovanimi situacijami med potovanjem.

Turistično zavarovanje z asistenco v tujini je ključnega pomena za varno in prijetno potovanje, saj zagotavlja potrebno podporo in finančno varnost v primeru nepredvidljivih situacij med potovanjem. Pred potovanjem je pametno skrbno prebrati pogoje zavarovanja in izbrati ustrezno pokritost.

Spodaj si lahko ogledate več o zavarovanju in splošne pogoje ( PDF):

Zavarovalnica sava